IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
 
 
 
left arrow right arrow

 

 

SLATINA ORAS EUROPEAN

Astazi asistam la o zi importanta din recenta istorie de modernizare a orasului Slatina. Municipiul nostru este primul din Europa de Est care adopta un sistem modern de colectare a deseurilor prin introducerea asanumitului sistem  „EASY”

 

Investitia Primariei Slatina este benefica pentru mediu pentru locuitorii sai si bineinteles pentru imaginea de oras european modern si curat. Pe parcursul urmatorilor 2 ani intregul oras va avea puncte de colectare dotate cu recipienti subterani asemenea celor 4 puncte pilot amplasate in cartierul Steaua Rosie. Va disparea astfel orice imagine dezagreabila a punctelor actuale de colectare a deseurilor,  in locul lor isi vor face aparitia containere moderne subterane pentru deseuri menajere si containere supraterane pentru deseuri reciclabile.

 

Deosebirea intre actualul sistem de colectare si sistemul EASY este aceea ca nu se va mai produce mizerie in jurul containerelor si va disparea mirosul neplacut din preajma lor, acestea fiind gandite astfel incat sa nu permita depunerea deseurilor decat printr-o fanta cu diametrul de 35 cm., eliminand astfel riscul ca deseurile sa fie scoase si imprastiate de cainii comunitari.

 

Sistemul de colectare EASY este format din containerele subterane si din autospeciala care le manevreaza. Printr-o investitie de 300.000 Euro SC SALUBRIS SA a achizitionat prima masina de acest fel din Romania si sud estul Europei, urmand ca pe masura ce noile puncte de colectare vor fi realizate societate de salubrizare sa achizitioneze inca o autospeciala de acest fel si sa doteze punctele de colectare cu recipienti pentru colectare selectiva, recipienti in care se vor investi aproximativ 230.000 Euro

 

Investitia Primariei Municipiului Slatina completata cu investitia si experianta SC SALUBRIS SA este menita sa reorganizeze si sa standardizeze colectarea deseurilor, reducand costurile, protejand mediul si creand o imagine agreabila.

 

Sistemul EASY este complet automatizat, un brat telescopic articulat dotat cu o camera video este ghidat electronic pentru ridicarea containerelor subterane si manevrarea catre suprastructura compactoare a autospecialei unde este golit. Introducerea containerului subteran dupa golire se face cu o precizie de 0,5 cm, bratul telescopic al autospecialei memorand exact locul de unde a fost ridicat.

 

Colectarea se poate face de pe ambele parti laterale  ale autospecialei si de la o distanta de 3 m,  flexibilitatea bratului eliminand riscul de asteptare a deblocarii intrarii in punctul de colectare si de golire a containerelor, asa cum se intampla adesea la actualul  sistem de colectare. De asemenea pe langa precizia si flexibilitatea sistemului acesta asigura o securitate sporita a lucratorilor, a cetatenilor si bunurilor aflate in preajma autospecialei in momentul actiunii acesteia.

 

Primaria Municipiului Slatina si S.C. SALUBRIS S.A. au investit in acest proiect unic la nivel national  resurse materiale, umane si financiare pentru a avea un oras european cat mai modern si curat,  fiind insa extrem de important ca locuitorii orasului sa sprijine demersurile acestora, sa dea dovada de civilizatie si spirit de cetatean european.